Veelgestelde vragen

Onze F.A.Q.

Misschien heb je hier al de antwoorden gevonden die je zocht. Als dat niet het geval is of als je meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Hoe lang duurt het voordat je de scooter theoriecursus bij jullie hebt afgerond?
Bij ons duurt de cursus meestal zo’n 5 uur. Tijdens de cursus nemen we natuurlijk af en toe een korte pauze, zodat je de theorie goed kunt opnemen met een scherpe focus.
Is het mogelijk om gespreid te betalen?

Zeker weten! Je kunt bij ons in twee termijnen betalen.

Vanaf welke leeftijd mag ik het scooter examen afleggen?
Op dit moment kun je al op 15,5-jarige leeftijd je theorie-examen afleggen bij het CBR voor de brommer en scooter. Als je slaagt, blijft dit resultaat 1,5 jaar geldig. Binnen die periode moet je ervoor zorgen dat je het praktijkexamen hebt afgelegd. Anders vervalt helaas je resultaat voor het theorie-examen. Wees dus alert!

Je kunt al rijlessen volgen vanaf 15,5 jaar. Pas vanaf 16 jaar mag je deelnemen aan het praktijkexamen voor de scooter bij het CBR. Als je nog geen 16 bent, kun je dus alleen praktijklessen nemen ter voorbereiding.

Hoeveel examens moet ik afleggen om mijn scooter rijbewijs te halen?
Om je scooterrijbewijs te kunnen halen, moet je twee examens afleggen bij het CBR. Dit zijn het theorie-examen en het praktijkexamen.
Kunnen jullie mijn scooter theorie- en praktijkexamen inplannen bij het CBR?

We regelen dat voor jou. Gebaseerd op de data die jij wilt, zoeken we een beschikbare datum. We zullen het praktijkexamen bij het CBR voor je boeken. Als je bij ons een lespakket hebt genomen inclusief theoriecursus, zullen we ook het theorie-examen voor je reserveren. Op onze pagina voor Rijschool Machtigen kun je hier meer informatie over vinden.

Waarom ScooterRijbewijsje?

  • Vandaag aanmelden = binnen 2 weken gegarandeerd op examen!
  • Scooterrijbewijs in 1 dag
  • Hoog Slagingspercentage 85%
  • Meer dan 750 leerlingen geslaagd
  • Meerdere regio’s, groot examengebied
  • Gezakt? Morgen weer op examen
  • Geen wachttijden

Tip van Scooterrijbewijsje 😉

Als je snel een examen wilt afleggen voor je scooter of brommer, laat het ons dan gerust weten. We regelen graag zo snel mogelijk je CBR-examen voor je.

We zorgen ervoor dat je binnen 10 dagen de theoriecursus en praktijklessen kunt volgen, zodat je snel je examens kunt halen!

Heb je een vraag? App ons!